[rev_slider homeslide]

Zachte lenzen

Zachte contactlenzen zijn gemaakt van een soepel materiaal dat traanvocht opneemt. De lens vormt zich naar uw oog, daardoor voelt u de lens niet zitten. De trend in de zachte lenzen is dat ze snel vervangen worden. Zachte lenzen vervuilen relatief snel door het vocht opnemend vermogen. Bij Melens Optiek werken we met de nieuwste en gezondste materialen voor uw oog.

Voordelen zachte lenzen :
+ het comfort t.o.v. harde lenzen is groot
+ nauwelijks gewenning
+ kans op verlies is minimaal
+ zachte lenzen zijn ook geschikt voor tijdelijke draagtijd
+ tegenwoordig in zeer gezonde materialen verkrijgbaar

Wij kunnen zachte lenzen leveren in daglenzen,2wekenlenzen en maandlenzen. Heeft u een cilinder in het oog ? Of wilt u multifocale lenzen waarmee u behalve ver kan kijken ook kan lezen ? Dit is allemaal mogelijk!

Harde lenzen
Vormstabiele lenzen ( beter bekend als harde lenzen ) kennen tegenwoordig gelukkig een hoger draagcomfort dan de harde lens van vroeger. Doordat ze gemaakt zijn van een extreem zuurstofdoorlatend materiaal zijn deze lenzen extra gezond voor het oog!

Voordelen vormstabiele lenzen :
+ zeer goed zicht mogelijk
+ duurzaam
+ voordeliger dan zachte lenzen
+ corrigeert vrijwel elke correctie

Harde lenzen zijn duurzame lenzen, afhankelijk van het gekozen materiaal gaan de lenzen 1 tot 2 jaar mee. Hierdoor is het extra belangrijk om deze lenzen intensief te reinigen en te onderhouden. Wij geven u hier graag advies over ! Heeft u een cilinder in het oog ? Wilt u behalve veraf kijken ook lezen met de lenzen ? Met harde lenzen is alles mogelijk !

Nachtlenzen
Nachtlenzen draag je alleen s´nachts. Overdag heb je dan geen bril of lenzen nodig om scherp te kunnen zien. Terwijl jij slaapt corrigeren de lenzen (zonder dat je er iets van merkt) je ogen. Het Nachtlensmateriaal laat extreem veel zuurstof door en is daarmee de gezondste manier van lenzen dragen. Nachtlenzen zijn volkomen veilig en je kunt ze heel de nacht dragen. Steeds meer mensen kiezen voor het gemak van Nachtlenzen, overdag vrijheid zonder lenzen of bril , wie wil dat niet ?

Voor wie zijn Nachtlenzen ideaal ?
+ voor mensen die last hebben van droge of gevoelige ogen
+ voor sporters
+ voor jongeren vanaf ca. 12 jaar
+ voor contactlensdragers die vaak achter de computer werken
+ voor mensen die een alternatief zoeken voor een laserbehandeling
+ voor elke contactlensdrager die hinder ervaart met zijn huidige lenzen

Hoe werkt zo´n Nachtlens precies?
De Nachtlens heeft geen direct contact met het hoornvlies, maar drijft op de traanlaag. Door de speciale vorm van de lens zorgt de traanfilm dat de voorkant van het hoornvlies iets platter wordt. Daardoor kun je 1 tot 2 dagen scherp zien. Het grote voordeel van alleen s´nachts lenzen dragen is dat je ogen overdag volledig rust krijgen.

Aanmeten