Optometrie

Nieuw: Optometrie bij Melens Optiek

 

Bij Melens Optiek houden van uw ogen. Om hier nog nauwkeuriger mee om te gaan, hebben wij vanaf 16 april 2024 onze oogzorg uitgebreid met optometrie. Wij werken nu samen met de optometrist Jurgen Kuiterman van Optometric Leisure Association. Tevens hebben wij geïnvesteerd in het meest geavanceerde apparaat om uw oog te scannen : de Topcon 3D Maestro 2 OCT/Retina scanner.

 

 

 

 

Wat is OCT?

OCT is een afkorting van Optical Coherence Tomography, een onderzoeksmethode die gebruik maakt van lichtgolven om al dan niet doorzichtige weefsels in beeld te brengen. Het is vergelijkbaar met echografie, alleen dan met licht in plaats van geluid. Door uw oog op zo’n nauwkeurige manier in beeld te brengen, is het een ideaal instrument om afwijkingen in een vroeg stadium op te sporen die zouden kunnen wijzen op een oogaandoening, zoals maculadegeneratie of glaucoom. Ook beschadiging van het netvlies door bijvoorbeeld suikerziekte is eenvoudiger te constateren.

 

 

 

 

 

 

Wanneer een optometrische onderzoek ?

 

 

Bij al onze klanten schetsen wij aan de hand van een uitgebreide anamnese een risicoprofiel. Op deze manier kunnen wij op maat gemaakte oogzorg leveren. Een risicoanalyse doet bepalen of enkel het onderzoek naar de juiste sterkte voldoende kan zijn, of dat er toch dieper in het oog gekeken moet worden om meer over de gezondheid te weten te komen. Tijdens dit laatste onderzoek werken wij samen met collega optometrist Jurgen Kuiterman. Een optometrist is speciaal opgeleid, en bevoegd om de gezondheid van vooral de binnenzijde van het oog te bewaken. Wij geloven dat goed zicht goud waard is. Verlies van gezichtsvermogen door oogziektes kan vaak worden voorkomen als het in een vroeg stadium wordt ontdekt. Daarom is het van belang regelmatig de gezondheid van je ogen te laten controleren. 

 

Vraag jezelf het volgende af:

 

Zit suikerziekte, glaucoom of macula degeneratie in de familie?

Heb je last van hoofd- of oogpijn of droge of vermoeide ogen?

Heb je een hoge minsterkte in je bril of lenzen?

Vermoed je dat je staar hebt?

Ben je boven de 50?

Is het antwoord op één van deze vragen ‘ja’? Neem dan snel contact met ons op voor het inplannen van een optometrisch onderzoek door onder andere een netvliesscan met onze Maestro 2 OCT scanner. Door tijdig signaleren kan zichtverlies bij meer dan 50% voorkomen worden in ons 

Een volledig optometrisch oogonderzoek inclusief OCT netvliesscan kost bij ons €69,50