Contactlenzen

Wanneer u liever geen bril draagt zijn contactlenzen misschien wel wat voor u. Voor ieder type contactlens kunt u bij ons terecht.
Er is veel keus, waarbij het belangrijk is wanneer en hoe vaak u de lenzen zult gebruiken. Naast de bril? Of toch liever de hele dag ter vervanging van de bril? Met een leesgedeelte of zonder. Er zijn veel mogelijkheden. Ook zijn er verschillende type lenzen. Van zachte contactlenzen die u per maand, 2 weken of zelfs dagelijks vervangt. Maar er zijn ook maatwerk zachte lenzen en natuurlijk de vormvaste lenzen beter bekend als “harde lenzen”.

Professionele oogzorg

Het laten aanmeten van uw eerste contactlenzen is altijd een grote stap. De belangrijkste vraag is of uw ogen wel geschikt zijn om contactlenzen te dragen en welk soort contactlenzen zijn goed voor uw ogen.
Alleen met professionele oogzorg is het mogelijk om met succes contactlenzen te dragen. Deze zorg is uiteraard vanzelfsprekend. Bij ons worden uw lenzen aangemeten door gediplomeerde contactlensspecialisten.

Bij de aanpassing maken we met een topograaf een plaatje van de ogen. Dit is belangrijk om de vorm van uw ogen nauwkeurig te bepalen. Uiteraard meten we de sterkte en kijken we ook naar de gezondheid van het oog. Ook maken we foto’s van het oog en kunnen we zo zien of er veranderingen optreden door het dragen van lenzen.
Hierna kunnen we in kaart brengen welke lenzen geschikt zijn en wat uw wensen zijn. We gaan dan altijd voor u lenzen op proef bestellen.

Wanneer u voor het eerst lenzen gaat dragen geven wij u een instructie om de lenzen te leren inzetten en uithalen. Pas als u dit helemaal zelf kunt krijgt u de lenzen mee naar huis.

Daarna komt u weer op controle en kijken we hoe het allemaal gaat. Zo nodig passen wij de lenzen aan. Pas als u helemaal tevreden bent dan bestellen wij lenzen voor u voor een half jaar.

Lenscontrole

Wanneer u lenzen draagt is het belangrijk om de ogen ieder half jaar te laten controleren. We controleren dan de sterkte van de lenzen en de gezondheid van het hoornvlies. Daarna bestellen we weer nieuwe lenzen voor u. Ieder half jaar krijgt u een oproep van ons.

Vloeistoffen

Op het gebied van vloeistoffen zijn er ook veel mogelijkheden. Het is belangrijk om je lenzen goed te verzorgen met de door ons aanbevolen vloeistof. Dit voorkomt comfort klachten en complicaties.

Verantwoord en voordelig lenzen dragen?

Bij ons kunt u ervoor kiezen om de lenzen in één keer te betalen, of maandelijks via een automatische incasso. De gespreide maandelijkse betaling kost u niets extra’s. Lenzen zijn zo mogelijk voor ieder budget. U bent van harte welkom om met één van onze contactlensspecialisten uw kijkwensen en lensmogelijkheden te bespreken.

Nachtlenzen

Nachtlenzen draag je als je slaapt. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen je ogen. De lenzen raken niet je hoornvlies, maar drijven op je traanfilm. Door drukverschil neemt de voorkant van je oog een andere vorm aan. Dat verschil in vorm zorgt dat je overdag scherp kunt zien zonder bril of lenzen. Een goede oplossing wanneer je vaak last hebt van droge ogen! Maar ook ideaal om vrijuit te kunnen sporten of als je gewoon geen bril wilt. Nachtlenzen geven je hiermee comfort en vrijheid wanneer dit het belangrijkst is, namelijk als je wakker bent.

Nachtlenzen aanmeten

Voordat je Nachtlenzen kan gaan dragen, beoordelen we eerst of je ogen geschikt zijn voor Nachtlenzen. Helaas zijn Nachtlenzen niet voor iedereen de oplossing. Nachtlenzen corrigeren bijvoorbeeld alleen min-sterktes tot een sterkte van -4,00.

Voor het aanmeten van Nachtlenzen maken we met behulp van een topograaf een plaatje van je ogen.
Dit is belangrijk om de vorm van je ogen nauwkeurig te bepalen. Verder meten we je sterkte op en controleren we de gezondheid van het oog. Met deze gegevens worden Nachtlenzen gemaakt die precies op maat gemaakt zijn voor jouw ogen en de correctie die jij nodig hebt.
Als je nog nooit lenzen gedragen hebt, gaan we met je doornemen hoe je de lenzen inzet, uithaalt en schoonmaakt.

Het is wel belangrijk dat u ieder half jaar op controle komt en de lenzen moeten ieder jaar vervangen worden voor de gezondheid van uw ogen.