[rev_slider homeslide]

Oogmeting

Bij Melens Opticiens & Audiciens meten wij met de nieuwste en meest geavanceerde apparatuur. Voor onze oogmetingen maken wij onder andere gebruik van:

Topcon geautomatiseerde phoropter

De Phoropter of (handbediende) refractor, vaak kortweg refractor genoemd, is een instrument dat voor de ogen wordt gehangen en te beschouwen is als een soort instelbare bril. De cliënt kijkt, met één oog tegelijk, door het instrument naar een digitaal scherm waarop rijen letters in verschillende groottes staan. Van de door de opticien aangegeven rij moet de cliënt de letters oplezen. De opticien bepaalt welke lenssterktes en eventuele andere correcties het beste resultaat geven. De Phoropter van Topcon wordt via een soort tablet bediend door de opticien.

Indien voorgaande meetresultaten van de cliënt beschikbaar zijn – bijvoorbeeld van een bestaande bril – kunnen deze van tevoren op de Phoropter worden ingesteld als uitgangswaarden voor de nieuwe meting, waardoor het meetproces aanzienlijk sneller kan verlopen.

Deze meetmethode wordt ook wel een subjectieve oogmeting genoemd, omdat de cliënt mede zelf het resultaat moet beoordelen.

Essilor VisiOffice

Wij gebruiken de VisiOffice om de nieuwe generaties Varilux glazen perfect aangepast aan uw ogen op maat te laten maken. Een toestel zoals de Visioffice is noodzakelijk om de multifocale of progressieve glazen van de nieuwste generatie aan te kunnen aanpassen. Zonder een dergelijk toestel is dit niet mogelijk.

Om gepersonaliseerde brillenglazen exclusief voor u te kunnen maken, gaan we 10-tallen metingen doen die volgen op uw gebruikelijke oogtest en brilvoorschrift.
De vereiste metingen verschillen afhankelijk van de brillenglazen waarvoor u gekozen hebt, maar daarbij kunnen ook ​​metingen komen die rekening houden met uw bril en hoe hij op uw gezicht staat, uw unieke visuele gedrag én uw oog Rotatie Centrum, ook wel bekend als uw Eyecode meting.

Voor de nieuwste Varilux glazen gaan wij o.a. ook uw oog rotatiecentrum of Eyecode meten met behulp van dit volledig geautomatiseerd en computergestuurd meettoestel. Alle parameters, nodig voor dergelijke gepersonaliseerde brillenglazen, worden met de VisiOffice gemeten tot op 1/100 mm precies.

Het Visoffice systeem is uiterst nauwkeurig waardoor het elke keer opnieuw de beste resultaten garandeert. Met behulp van de VisiOffice worden van u honderden foto’s en video’s genomen in enkele minuten waaruit de computer alle parameters perfect gaat berekenen en analyseren. Al deze parameters worden rechtstreeks naar de glasfabrikant doorgestuurd en ingecalculeerd zodat fouten, verkeerd gemonteerde glazen enz onmogelijk zijn.