Hulpmiddelen

Televisie- en radio systemen

Met een televisie- en radiosysteem hoort u het geluid op uw gewenste volume zonder dat anderen daar last van hebben. Alle systemen zijn draadloos, u kunt dus vrij bewegen terwijl u luistert naar uw favoriete programma. Deze systemen zorgen voor een directe en draadloze verbinding met de televisie en radio. Geluiden uit de omgeving worden uitgeschakeld, waardoor sprake is van een optimale spraakverstaanbaarheid. Informeer bij Melens Audiciens naar de mogelijkheden en de vergoeding door uw zorgverzekeraar.
FM-microfoons

Als het aankomt op spraakverstaan in lawaai of over een grote afstand, dan gaat er niets boven een FM-systeem. Door de geavanceerde techniek van de FM-microfoons, is het volgen van gesprekken in het restaurant, tijdens vergaderingen, lezingen, etc. weer ontspannen. De FM-microfoon heeft een draadloze verbinding met uw hoortoestellen en zorgt ervoor dat het geluid zonder storende omgevingsgeluiden wordt weergegeven. De FM-apparatuur is ook uitstekend te gebruiken in combinatie met telefoon en televisie. Informeer naar de mogelijkheden en laat u adviseren door Melens Audiciens.
Signalering systemen

Signalering systemen zijn zeer geschikt op het moment dat u de wekker, deurbel en/of telefoon niet meer goed kunt horen. Het systeem is in ieder huis gemakkelijk te installeren op het bestaande lichtnet. De flitsontvangers waarschuwen u op het moment dat er bij u wordt aangebeld, de telefoon gaat of dat iemand om uw aandacht vraagt.
Telefoonsystemen

Telefoneren is niet altijd eenvoudig. Het geluid is te zacht of de combinatie met uw hoortoestel geeft niet het gewenste resultaat om gemakkelijk telefoongesprekken te voeren. Wij adviseren u graag op welke wijze u comfortabel kan telefoneren. Bij Melens Audiciens staan voor u de beste telefoons gedemonstreerd, ervaar het verschil !

Overige producten

Zwemdopjes; bescherming voor waterHet gebeurt regelmatig dat oren gaan ontsteken. Deze ontstekingen hebben verschillende oorzaken. Wij adviseren u altijd bij een oorontsteking uw huisarts of uw KNO-arts te raadplegen. Bij kinderen komt het regelmatig voor dat het oor ontstoken is of dat het gehoor minder is omdat er vocht achter het trommelvlies zit. Dit komt over het algemeen omdat de buis van Eustachius nog niet volgroeid is en er een onderdruk in de trommelholte (achter het trommelvlies) ontstaat. Door deze onderdruk komt er vocht achter het trommelvlies. Normaliter wordt dit vocht via de buis van Eustachius afgevoerd. U kunt bij ons terecht voor kant-en-klare zwemdopjes, als u op maat gemaakte siliconen zwemdopjes wilt laten maken kan dat natuurlijk ook , dit doen wij graag op afspraak.

Gehoorbescherming voor geluidUw gehoor is een belangrijk orgaan waar u zuinig op moet zijn. Een belangrijke oorzaak van slechthorendheid is lawaai. Lawaai heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van uw oren en al zijn de gevolgen niet altijd meteen merkbaar, een door lawaai beschadigd oor herstelt zich meestal niet meer helemaal. Op het moment dat u gedurende een langere periode wordt blootgesteld aan lawaai is de kans zeer groot dat uw gehoor achteruit gaat. Een lawaaibeschadiging is afhankelijk van de luidheid en de duur van het lawaai waarin u verkeert.

U kunt een gehoorbeschadiging voorkomen door gehoorbeschermers te dragen wanneer u tijdens uw werk, hobby’s (bijvoorbeeld motorrijden) of doe-het-zelf werkzaamheden uw gehoor blootstelt aan lawaai. Ook bij een bezoek aan een concert of de discotheek kunt u uw gehoor beter goed beschermen, zonder dat de kwaliteit van de muziek vermindert. Dit kan tegenwoordig nagenoeg onzichtbaar. Melens Audiciens adviseert preventieve maatregelen te nemen. Voor een advies welke gehoorbescherming voor u het meest geschikt is, vragen wij u contact met ons op te nemen. geluidOorstukje
Een oorstukje is de verbinding tussen het hoortoestel en het oor. Een goed gemaakt oorstukje draagt prettig, is makkelijk in- en uit het oor te halen en zorgt voor een goede geluidsoverdracht van het hoortoestel naar het oor. Elk oor is uniek, net als een vingerafdruk, daarom is het maken van oorstukjes precisiewerk. Een voorwaarde voor een goed passend oorstukje is het maken van een goede oorafdruk. Het oorstukje bestaat uit een body die zorgt voor een stevige verbinding in het oor. De oorschelp kan helemaal gevuld zijn (gesloten oorstukje) of voor een groot deel open (opengewerkt oorstukje). In het deel dat het oor in gaat wordt een geluidskanaal geboord. Heeft u een niet al te groot gehoorverlies ? Dan is vaak een open aanpassing de 1e keuze. Zeker in samenwerking met een mini achter-het-oor toestel is dit één van de meest esthetische manieren om een hoortoestel te dragen.