[rev_slider homeslide]

Hoortest

Als eerste zal onze audicien een anamnese afleggen , wat inhoudt dat diverse gegevens zullen worden opgenomen zoals personalia , medische geschiedenis en een inventarisatie van uw klachten. Hierna zal de audicien met behulp van een video-otoscoop in uw oren kijken om te controleren of uw oorschelp, gehoorgang en trommelvlies geen afwijkingen vertonen. U kunt zelf op een scherm meekijken en de binnenkant van uw oor zien !

Na de otoscopie begint de werkelijke test. Om de test zo betrouwbaar mogelijk te laten verlopen nemen wij de test af in een geluidsarme cabine. U krijgt een koptelefoon en/of trilblokje op uw hoofd geplaatst. U krijgt diverse tonen te horen en moet aangeven wanneer u deze toontjes hoort. Onze audicien kan hiermee bepalen wat uw toondrempel is. De uitslag wordt gegeven in een toonaudiogram. Dit audiogram geeft aan wat uw daadwerkelijke gehoorverlies is in grootte van aantal decibellen.

Na de toondrempeltest krijgt u wederom de koptelefoon op. Nu moet u woordjes nazeggen. Ook als u twijfelt moet u proberen de woordjes correct na te zeggen. Deze test mondt uit in een spraakaudiogram. Uit dit audiogram kan de audicien bepalen wat u daadwerkelijk kan verstaan.

Na de hoortest zal onze audicien de uitkomst met u bespreken. Als u uw gehoor voor het eerst laat meten en er komt een gehoorverlies uit van 35 dB of meer dan komt u in aanmerking voor de vergoeding van uw zorgverzekeraar. Melens Opticiens en Audiciens is een zogeheten Triage-Audicien. Dit houdt onder meer in dat wij zelf mogen voorschrijven (afhankelijk van uw zorgverzekeraar) en dat dus een bezoek aan de KNO arts niet meer noodzakelijk is.

Uiteraard kunt u direct een hoortoestel op proef gaan dragen. Aan de hand van uw gehoorverlies stellen wij het toestel van uw keuze in. Soms moeten er oorstukjes gemaakt worden, dit doen wij door een afdruk te nemen van uw gehoorgang en deze afdruk door te sturen naar het laboratorium.

Mocht u toch twijfelen of een hoortoestel wat voor u is , neem dan rustig de tijd om het te bespreken met uw partner/familieleden. U kunt altijd alle toestellen kosteloos op proef dragen. Deze proefperiode heeft geen vastgestelde tijd. Wij willen u graag in de gelegenheid stellen om rustig te wennen aan het toestel en aan de geluiden die u daarmee weer hoort!