[rev_slider homeslide]

Waarom is een bril bij de ene opticien duurder dan bij de andere ?

De prijs hangt af van veel verschillende aspecten zoals : welk soort ontspiegeling zit er op de glazen ? Van welk merk zijn de glazen ? Hoe dun zijn de glazen ? Welke merk montuur? Bij multifocale glazen zit er een enorm prijsverschil tussen de standaard en de hoogwaardige soorten. Wij leveren elk soort multifocaal echter wij raden altijd een hoogwaardig soort aan i.v.m. eventuele gewenningsproblemen. Standaard multifocale glazen hebben een smal lees en middengedeelte terwijl de duurdere Varilux glazen brede zones hebben met weinig vertekening. Wilt u prijzen vergelijken ? Zorg er dan wel voor dat het om exact dezelfde glazen gaat.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten testen ?

Draagt u een bril, dan is het voldoende om uw ogen een keer in de twee jaar te laten testen. Draagt u contactlenzen, dan kunt u het beste ieder halfjaar langskomen voor een controle. Heeft u zelf het idee dat uw sterkte is veranderd, dan kunt u natuurlijk altijd langskomen voor een oogmeting. Bent u 50 jaar of ouder, dan adviseren wij u een keer per jaar langs te komen zodat we met name uw oogdruk kunnen controleren contactlenzen op latere leeftijd.

Waarom zijn “hema” leesbrillen minder goed dan aangemeten leesbrillen ?

Kant en klare leesbrillen zijn standaard geslepen. Er wordt geen rekening gehouden met de afstand tussen uw pupillen. In elk glas zit een middelpunt, dit is optische het meest zuivere punt. Om u een zo comfortabel mogelijk zicht te geven is het van belang dat het middelpunt van uw pupil overeenkomt met het middelpunt van het glas. Bij leesglazen wordt dit middelpunt iets naar binnen toe gezet t.o.v. uw pupil i.v.m. het naar binnen draaien van uw ogen tijdens het lezen. Bij aangemeten leesglazen wordt uw pupilafstand ( PD ) gemeten en toegepast in het slijpproces.

Ik ben ouder dan 40 jaar en krijg leesklachten, hoe komt dit ?

Als we geboren worden is onze lens zeer flexibel. Een kind kan vlak voor het oog een beeld scherp waarnemen. Met het klimmen van de leeftijd neemt het vermogen van uw ooglens af om zich scherp te stellen op afstanden dichtbij. Dit merken we pas als de afname van de flexibiliteit zover is gevorderd dat we op leesafstand problemen gaan krijgen. Dit afnemen begint op een leeftijd tussen de 40 en 50 jaar en stabiliseert zichrond uw 65-ste. Als we vermoeid zijn zal de lens meer moeite hebben het beeld op de lichtgevoelige laag te brengen . Het gebruik van veel licht is ook een kenmerk voor de afnemende lens-inspanning. Bij veel licht wordt onze pupil kleiner en hebben we voordeel van de scherptediepte. Als deze leesklacht storende vormen gaat aannemen, dan kunnen we dit corrigeren met een leesbril, bifocale of multifocale glazen/lenzen.

Waarvoor dient ontspiegeling ?

Op grond van het verschil in brekingsindex tussen lucht en glas ontstaan op een brillenglas reflecties, die nadelig zijn voor de brildrager. Deze reflecties kunnen worden tegengegaan door middel van een ontspiegellaag.

Hoe reinig ik mijn brillenglazen het beste ?

Wij adviseren u de bril onder stromend, koud/lauw water schoon te maken. Zo worden harde stofdeeltjes eerst van de glazen weggespoeld. Gebruik een speciale brilspray of spiritus om vetresten van uw bril te poesten. Agressieve zeep op citroen / citrus basis zoals dreft wordt afgeraden. Tevens is het belangrijk om uw glazen niet te poetsen met zakdoekjes of natte brillenpoetsdoekjes, deze doekjes bevatten een te grove structuur waardoor de glazen sneller gaan krassen. Gebruik bij voorkeur een microvezel doek. Een brillenbad is de ideale oplossing om vroegtijdige verkleuring en corrosie van uw bril en brillenglazen te voorkomen. Dit is een koker met een speciale vloeistof waarin u uw bril ,zo vaak als nodig, een grondige reiniging kan geven . ( Bij ons verkrijgbaar in de winkel )

Ik heb tegenwoordig een leesbril nodig, zijn hier ook contactlenzen voor?

Zowel harde als zachte lenzen zijn verkrijgbaar in multifocale uitvoering. Zelfs als u een cilinder heeft zijn er verschillende mogelijkheden