Glazen

De laatste jaren zien we heel veel ontwikkeling op het gebied van brillenglazen. Lichtere en dunnere materialen, water-, vuil- en vetafstotende coatings, speciale glazen voor beeldschermwerk en multifocale brillenglazen met een natuurlijk zicht met een minimale vertekening.

Bij de keuze van het glas is de belangrijkste vraag, welke levensstijl heeft u. Bent u veel buiten, sport u veel, zit u veel in de auto of kijkt u veel op een beeldscherm. Aan de hand van die vragen kunnen wij een passend glas advies geven.

Enkelvoudige brillenglazen.

Wanneer u alleen een bril voor de verte of voor het lezen nodig heeft spreken we van unifocale glazen. Deze corrigeren alleen de verte of alleen het lezen.
Gaat u steeds dichter bij de televisie zitten of knijpt u regelmatig met de ogen? Vaak is dit een teken dat u moeite heeft met in de verte kijken. Negatieve brillenglazen ('min-glazen') zorgen ervoor dat u weer zonder knijpen ook in de verte scherp kunt zien.
We noemen dit ook wel bijziendheid of myopie.
Als verziende heeft u moeite met lezen en krijgt u daarbij snel hoofdpijn. Met positieve brillenglazen ('plus-glazen') kan dit ongemak verholpen worden. Dit noemen we verziendheid of hypermetropie.

Eyezen glazen

Beeldschermen zoals smartphones, tablets, computers, en televisies zijn tegenwoordig standaard in ons leven. Voor onze sociale contacten, om te studeren, te werken, te gamen en om te ontspannen. Al deze elektronische apparatuur vraagt veel inspanning van onze ogen. Het gebruik van verschillende apparaten op verschillende kijkafstanden zorgt ervoor dat de ogen steeds intensiever moeten focussen. De lettertjes die we moeten lezen zijn klein en worden altijd minder scherp weergegeven. Ogen moeten de felle schermverlichting doorstaan en kunnen ook blootgesteld worden aan schadelijk blauwviolet licht. Tijdens het beeldschermgebruik zijn de ogen altijd aan het werk.
Meer dan 75% van de beeldschermgebruikers zegt wel eens last te hebben van vermoeide, droge of jeukende ogen. Daarnaast komen schouder- en nekklachten bij het merendeel van de gebruikers voor.

Wat is Eyezen?

Essilor Eyezen is een enkelvoudig brillenglas dat de ogen ontspant. Eyezen verbetert de leesbaarheid van kleine lettertjes en zorgt voor een natuurlijke houding bij het gebruik van uw smartphone of het zien van obiecten nabij. De combinatie met de CrizalSapphire UV coating en Eye Protect System zorgt daarnaast voor verminderde schitteringen, meer contrast en helpt het vroegtijdig ouder worden van de ogen voorkomen.
Wat is het voordeel van Eyezen?
Enkelvoudige brillenglazen houden geen rekening met het zien op korte afstand. Onze ogen moeten zich inspannen om te kijken in de verte en bij het kijken naar objecten nabij. Daardoor hebben brildragers steeds vaker last van visuele vermoeidheid. Eyezen optimaliseert het zien voor veraf en nabij en ontspant de ogen.
Eyezen is geschikt voor iedereen die veel gebruikt maakt van digitale apparatuur.
Heeft u last van beginnende leesklachten dan adviseren wij Eyezen Boost. In deze glazen zit een extra ondersteuning die het kijken op een smartphone of tablet weer makkelijker maakt. Hierdoor heeft u minder last van visuele vermoeidheid.

Een leesbril nodig?

Naarmate u ouder wordt, kan de elasticiteit van de ooglens afnemen. U kunt moeilijker scherpstellen en u krijgt bijvoorbeeld opeens moeite met lezen. We noemen dit verschijnsel 'Presbyopie' of “de armen worden tekort'. Meestal komen deze klachten na ons veertige levensjaar.
Als u zichzelf hierin herkent, is er geen reden tot paniek. Presbyopie is gelukkig niet ernstig en gemakkelijk te verhelpen met een bril op maat. Hierdoor kunt u weer zien op korte afstand. Zo wordt lezen weer leuk.

Multifocale brillenglazen

Gedurende ons leven neemt de elasticiteit van de ooglens af. Om weer scherp te zien op alle afstanden bieden multifocale glazen een oplossing.
Multifocale brillenglazen zorgen ervoor dat u op iedere afstand goed kunt zien, zonder dat u van bril hoeft te wisselen. Multifocaal is een glas dat van de vertesterkte (bovenin) geleidelijk overgaat naar de leessterkte (onderin). Een multifocaal glas kun je verdelen in drie kijkgebieden te weten:
1 Vertegebied
2 Tussengebied
3 Lees of nabij gebied
Multifocale brillenglazen zijn er in veel varianten en van verschillende fabrikanten. Wij werken met de multifocale glazen van Essilor : Varilux glazen.

In het multifocale design van Varilux zijn uw sterktes voor uw nabij- en vertezicht verwerkt. Deze gebieden lopen vloeiend in elkaar over, waardoor u met één bril op alle afstanden scherp ziet. Aan de zijkanten van de glazen kunt u niet helemaal scherp zien en is het beeld vervormd en onstabiel. Dit zijn onbruikbare kijkgebieden en het is technisch gezien normaal bij multifocale glazen. Want de mate van vervorming wordt veroorzaakt door de sterkte en het design (technologie) van het multifocale glas. Afhankelijk van het type en kwaliteit van het Varilux glas kan de vervorming gereduceerd worden en is het zien door deze gebieden minder vervormd en stabieler. Essilor is continu bezig het design van Varilux te optimaliseren om scherp en comfortabel te zien op alle afstanden.

Omdat ieder oog uniek is zijn er tegenwoordig maatwerk Varilux-glazen. Deze worden volledig op uw kijkgedrag en het montuur aangepast. Hierdoor worden uw brillenglazen volledig gepersonaliseerd en worden uw kijkprestaties sterk verbeterd. U krijgt dan:

*Stabieler zicht, door minimaal schommeleffect
*Helder en meer contrast
*Bredere kijkgebieden
*Geen onnodige hoofdbewegingen tijdens het nabij zien
*Snelle gewenning

Om uw brillenglazen te kunnen personaliseren voeren wij een aanvullende meting uit met de visi-office, waarin diverse persoonlijke parameters worden opgenomen. Deze worden vervolgens tijdens het productieproces van de brillenglazen meegenomen. Met Varilux brillenglazen bent u verzekerd van een soepele en snelle gewenning aan uw nieuwe brillenglazen.

Of u nu veel werkt met digitale schermen, sportief bent en een actieve levensstijl heeft of wanneer u wilt genieten van een goed beschermend zonneglas, Varilux heeft voor iedere specifieke activiteit een geschikt glas. Bespreek uw wensen en eisen met ons zodat wij op basis van uw levensstijl een advies kunnen uitbrengen.

Computer en Kantoor

TV’s, laptops, tablets en telefoons zijn een onmisbaar deel van ons leven geworden. Uw ogen moeten daardoor nog vaker scherpstellen, op de verschillende afstanden van uw digitale apparaten. De tekens die worden weergegeven op de beeldschermen zijn moeilijker te lezen door de grootte en de korrelige weergave. Daarnaast kunnen beeldschermen schadelijk blauwviolet licht uitstralen, waardoor het verstandig is uw ogen en netvlies preventief te beschermen.

Varilux Digitime brillenglazen zijn speciaal ontworpen voor op de werk- of hobbyplek. Het innovatieve ontwerp van de brillenglazen beantwoordt aan de nieuwe kijkbehoeftes. Zo heeft u als brildrager onbezorgd ontspannen zicht tijdens uw digitale activiteiten.

Zonneglazen

Zonneglazen beschermen je ogen tegen de schadelijke UV-stralen die van de zon komen. Een zonnebril met goede zonneglazen is dan ook erg belangrijk, al vanaf de eerste zonnestralen. De Eye-Sun Protection factor geeft de UV bescherming van een brillenglas aan. Hoe hoger de waarde, hoe beter je beschermd bent tegen schadelijk UV- licht. Wij verkopen brillenglazen van Essilor met de Crizal Sun UV-coating. Deze hebben een E-SPF van 50+. Deze coating houdt UV-straling tegen aan de voor- en achterzijde van de brillenglazen.
UV-straling maakt het oog kwetsbaar. Door het zonlicht vernieuwen oogcellen zich constant, maar die herstelcapaciteit is maar beperkt. Hierdoor kunnen UV-stralen permanente schade veroorzaken. Het hoornvlies kan al na één tot twee uur onbeschermde blootstelling aan de zon geïrriteerd raken. Draag dus in de zon altijd een zonnebril.
Zonneglazen zijn er in vele kleuren. Er zijn spiegel-coatingen en gepolariseerde glazen. Deze houden verblindende schitteringen tegen, waardoor de kleurwaarneming beter is en ze een beter contrast hebben. Ook zijn deze op sterkte leverbaar, zowel voor veraf als multifocaal.
Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Hinderlijke Schitteringen

Veel mensen kampen met hoofdpijn of vermoeide ogen door hinderlijke reflecties van daglicht, tegemoetkomend verkeer in de avond of een computerscherm.
Zonlicht en licht van andere bronnen bestaan uit verschillende stralen. Deze hebben positieve en negatieve invloeden op ons welzijn.
Het 'goede' licht reguleert uw biologische klok en humeur en geeft uw hersenactiviteiten een boost. 'Schadelijk' licht, zoals blauwviolet of UV-licht kan staar of leeftijdsgebonden maculadegeneratie veroorzaken.
Een ontspiegeling is een extra behandeling op de glazen die alle reflecties en weerkaatsingen wegneemt. Het geeft u een beter zicht en uw bril ziet er veel mooier uit voor de mensen die naar u kijken.
Crizal Prevencia filtert selectief het schadelijke licht, maar laat het noodzakelijke 'goede' licht wel door het glas vallen.

Meekleurende brillenglazen

Met meekleurende brillenglazen hoeft u niet meer te wisselen tussen uw normale bril en uw zonnebril. De brillenglazen zijn binnen helder en worden donkerder wanneer u buiten in de zon loopt. Wanneer u in de auto zit houd de voorruit ook zonlicht tegen. Daardoor kleurt een glas altijd iets minder. Er is nu een nieuw glas op de markt die de glazen ook achter de voorruit beter kleurt. Ook zijn er 5 verschillende kleuren leverbaar.

Dunnere brillenglazen

Brillenglazen met een hoge index zorgen ervoor dat mensen met een hogere sterkte geen extra dikke brillenglazen hoeven te dragen. Wat zijn de voordelen? Een dunner en platter brillenglas met hoge index biedt dezelfde sterktecorrectie als een standaard brillenglas. Het voordeel van brillenglazen met een hoge index is echter dat de ogen van de brildrager niet groter of kleiner lijken. Door het minimaliseren van deze vertekening geeft dit een esthetisch mooier resultaat dan bij brillenglazen met een lagere index.

Onderhoud van uw brillenglazen

Door het dagelijkse gebruik zijn uw brillenglazen onderhevig aan diverse invloeden van buitenaf. Erg belangrijk dus om ervoor te zorgen dat uw brillenglazen in topconditie blijven. Wij geven u enkele tips en adviezen voor het onderhoud van uw brillenglazen.

• Leg uw bril nooit met de glazen op een ruw/hard oppervlak.
• Maak uw bril schoon met het bijgeleverde doekje en brilspray.
• Wanneer u uw bril meeneemt, stop hem in de bijgeleverde brilkoker.
• Vermijd extreem hoge temperaturen. Denk hierbij aan de sauna en leg uw bril niet achter de voorruit in de auto.
• Agressieve schoonmaakmiddelen kunnen de coating beschadigen, maar ook het montuur.
• Wanneer uw glazen stoffig zijn spoel de bril dan eerst af onder de kraan met lauw water en maak dan droog met een zachte doek.

Wanneer uw brilspray leeg is kunt u het flesje bij ons in de winkel gratis komen vullen.