[rev_slider homeslide]

Contactlenzen aan meten

Het laten aanmeten van uw eerste contactlenzen is altijd een grote stap. De belangrijke vragen zijn of uw ogen wel geschikt zijn om contactlenzen te dragen en welk soort contactlenzen goed voor u is. Voor een optimaal resultaat zal onze contactlensspecialist allereerst een aantal zaken meten. Zoals de oogsterkte en uw oogdruk.

Ook uw hoornvlies en traanlaag worden onderworpen aan een nauwgezet onderzoek. Daarnaast vindt een meting van de vorm van het hoornvlies plaats. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de corneatopograaf. Dat is een computer die het hoornvlies op ruim 15000 plaatsen in kaart brengt. Hiermee kunnen wij een 3D afbeelding maken van uw hoornvlies. Uiterst belangrijk om voor u het geschikte contactlenstype vast te stellen. De uitkomst van al deze gegevens geeft aan wat voor u de beste lenskeuze is.

AanmetenMisschien vergt het enige oefening, maar iedereen leert uiteindelijk zijn of haar lenzen snel in te zetten en weer uit te halen. Tijdens de instructie geven wij hiervoor tips en kunt u rustig hiermee oefenen. Als het u gelukt is om de lenzen in en uit te halen mag u de lenzen gaan dragen. Na ongeveer een week doen wij dan een controle. Hoe reageren uw ogen? Is er bijsturing nodig? Ook op de lange termijn vragen wij u regelmatig langs te komen voor lenscontrole. Een veilig gevoel voor een optimaal draag- en kijkgemak.